dinsdag 2 juli 2013

Jeris Wilderness Hotel & Chalets

Jeris Wilderness Hotel & Chalets

Het Jeris Wilderness, gelegen op 68° noorderbreedte in het uiterste noorden van Fins Lapland,   vlakbij Muonio, is al vele jaren éé van dé referenties in het Finse deel van Lapland voor een actieve & comfortabele reis.

Jeris maakt deel uit van het even beroemde Harriniva Wilderness hotel, op 15min. rijden van mekaar. Dit is belangrijk, daar sommige activiteiten zoals de huskytochten starten vanuit de Harriniva huskykennel.

Een van de grote voordelen aan Jeris is de ligging, die tot de allerbeste van Lapland behoord. Voor het hotel ligt Jerisjärvi, een erorm bevroren meer vanwaar noorderlicht waarnemen 's avonds kinderspel is. Achter het hotel start het prachtige Nationaalpark Pallas-Ounastunturi, met prachtige heuvels die uitkijken over de eindeloze taiga.

jeris ijsbadJeris bestaat uit een hotel, met aangenaam veel ruimte om te dineren, een kleine bar, en een grote spa aan het meer: een echte smoke sauna (rooksauna), een jacuzzi om te verfrissen en zelfs een opening in het meer waar je een ijsduik kan maken! 

De chalets liggen rondom het hotel en zijn prachtig!

Er zijn drie soorten.

De 2-persoonschalets beschikken over een slaapruimte, keukenhoek met zitruimte, een extra zetel/sofabed, privé sanitair en een privé sauna.
De 4-persoonschalets beschikken over een 1 slaapkamer, een keukenhoek met zitruimte, een extra zetel/sofabed, 2 bedden op de loft, privé sanitair en een privé sauna.

De 7-persoonschalets beschikken over een 2 slaapkamers, een keukenhoek met zitruimte, een extra zetel/sofabed, 3 bedden op de loft, privé sanitair en een privé sauna.