zaterdag 10 augustus 2013

ICEhotel van Jukkasjärvi

het ICEhotel van Jukkasjärvi

Waarom is het ICEhotel - het originele ijshotel sinds 30 jaar - zo bijzonder? 

Wat maakt het zo anders dan zijn talrijke kopieën die door de jaren heen zijn opgedoken: de Snow Village in Laino, het SnowCastle in Kemi, het Arctic snowhotel in Rovaniemi, het Snowhotel in het Noorse Kirkenes,...
ingang icehotel
Wel, het antwoord staat hierboven: terwijl alle kopieën zijn opgebouwd uit sneeuw, is het ICEhotel van Jukkasjärvi het enige dat wordt opgebouwd uit hemels blauw ijs, afkomstig van de Torne River, een van de grootste zalmrivieren van Lapland;

Het is net dat blauwe ijs dat het ICEhotel zo prachtig en oogverblindend mooi maakt. Elk jaar weer wordt het ijshotel helemaal van nul opgebouwd, en opent het rond de 2de week van december, tot het weer sluit rond half april, wanneer de temperaturen te hoog oplopen.
icechapel van het icehotel
icechapel

Het ICEhotel ontvangt bezoekers vanuit de hele wereld en is natuurlijk elk jaar snel volgeboekt. De prijzen zijn hoog, het is dan ook een van de meer toeristische hotspots van Lapland. Je kan kiezen uit vele types van koude kamers, maar voor de liefhebbers van warmte kan je ook gewoon kiezen voor een warme kamer of een chalet.

De eenvoudigstee koude kamer is de sneeuwkamer, dan de ijskamer, dan de noorderlicht suite (met speciale belichting), dan de ijssuite (mooiste kamers, deze zijn allemaal verschillend) en tot slot de deluxe suite.

De prijzen variëren enorm, en starten vanaf € 199 per persoon, enkel kamer met ontbijt. (prijzen 2013-2014).
icehotel ingang
Naast de ijskamers zijn er natuurlijk nog tal van highlights: de prachtige inkomhal, de icechapel (een ijskerk waar heuse trouwceremonies doorgaan) en de Absolut ICEbar, genoemd naar het bekende vodkamerk Absolut.


icehotel inkomhal
icehotel inkom hal

ice suite
ice suiteicebar
ice bar